Elk kwartaal sturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten met daarin updates over kWh People en relevantie berichten uit de (duurzame) energiesector. Hieronder vind je de nieuwsbrief van kwartaal 1 - 2022.

ARBEIDSMONITOR 'Het kan nog nijpender: vacatures bij netbeheerders nemen hand over hand toe''

Het aantal vacatures ligt in januari 2022 59% hoger dan een jaar eerder. “De grootste stijging in aantallen zien wij bij de netbeheerders”, zegt Koen Willems van kWh People, het bedrijf dat de data levert voor de monitor. Netwerkbedrijf Alliander werkt sinds begin dit jaar met Staffing MS voor flexibele inhuur van specialisten.

Vergeleken met oktober 2021 ligt het aantal vacatures 27% hoger. Het verschil met een jaar eerder is 59%. Ook in absolute cijfers waren er niet eerder zoveel vacatures als in de maand januari 2022. Het zijn de hoogste groeipercentages in de geschiedenis van de Energeia Arbeidsmonitor. Het vorige jaarrecord dateert uit januari 2016 (Q4 2015 in de grafiek), toen lag het aantal vacatures 19% hoger dan een jaar eerder (Q4 2014 in de grafiek). Het voorgaande kwartaal-op-kwartaalrecord was precies een jaar geleden. Het aantal vacatures in januari 2021 (Q4 2020 in de grafiek) was 14% hoger dan in oktober 2020 (Q3 2020 in de grafiek). Overigens liet 2020, het jaar dat de coronapandemie arriveerde, juist een gestage daling zien van het aantal vacatures.

Lees hier het hele artikel. Bron: Energeia - 21 februari 2022.

De (duurzame) energiesector is continue in beweging. Nu al werken duizenden professionals vanuit allerlei disciplines samen aan de warmtetransitie. Om deze missie succesvol te volbrengen, zijn steeds meer mensen nodig. Mensen met kennis van zaken én het vermogen om veranderingen te realiseren met draagvlak van de omgeving. Het Nederlands Instituut voor Warmetransitie (NIWT) biedt opleidingen en cursussen aan zodat er meer professionals aan de slag kunnen in dit werkveld.

Het NIWT stelt zich graag aan jullie voor.

Onze opgeleide professionals zijn klaar voor de warmtetransitie!

Op de oververhitte arbeidsmarkt is er een schaarste aan professionals met exact het juiste profiel om de Nederlandse warmtetransitie te realiseren. Het onafhankelijke kennis- en opleidingsinstituut NIWT stoomt professionals vanuit verschillende disciplines klaar om de warmtetransitie waar te maken.

Steeds meer mensen vanuit diverse achtergronden maken de overstap naar het werkveld van de warmtetransitie. Onder hen groeit de behoefte aan de laatste kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor deze opgave. NIWT experts en praktijkcases uit het werkveld met coaches die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Zo bestaat ons aanbod uit een unieke combinatie van expertise én skills.

Wij bieden onder andere de unieke opleiding "Professional in de warmtetransitie". Deze opleiding biedt (startende) professionals de kans om snel actuele vakkennis en praktische vaardigheden bij te brengen om de warmtetransitie succesvol te maken. Onze compacte cursussen zijn gericht op actuele thema's zoals warmtenetten ontwikkelen, contracteren en participatie. Hiernaast stellen we incompany programma's samen op, die teams, afdelingen en organisaties met maatwerkoplossingen up-to-date brengen.

Meer weten over hoe het NIWT uw organisatie verder brengt? Volg hen op LinkedIn , check de website en neem voor meer informatie gerust contact met hen op.

Interim

Met circa 50 actieve interim professionals is de interim afdeling binnen kWh People hard gegroeid het afgelopen jaar. We hebben hard gewerkt aan verdere professionalisering van deze afdeling en daar hoort een certificering bij.

Vanaf heden onderschrijft kWh People haar naam als betrouwbare dienstverlener binnen de arbeidsbemiddeling met een SNA-keurmerk!

Hiermee hebben wij een volgende mijlpaal behaald in de ontwikkeling van onze interim afdeling en daar zijn we trots op.

Meer informatie over dit keurmerk vind je hier.

Nieuwe collega

Marco ten Teije:

'Begin december ben ik in dienst getreden bij kWh People. Ik ben ontzettend fijn ontvangen door mijn collega’s en onder de indruk geraakt van ons warme netwerk en de kennis van de branche.

Mijn focus bij kWh is gericht op de Solar branche. In mijn eerste weken ben ik onder meer mee geweest met een installateur van zonnepanelen en heb ik gesprekken gevoerd met experts uit verschillende hoeken van de solarwereld. Ik kijk er naar uit om nog meer mensen te spreken om zo de ideale match te kunnen maken!

Mocht je eens met me willen praten; voeg me dan toe op LinkedIn, mail naar marco@kwh-people.com of bel gerust naar +31621676634.

Hopelijk tot snel!'

kWh People heeft een zeer uitgebreid netwerk van professionals die de duurzame projecten tot een succes kunnen maken. 
Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar nog meer leuke collega's. We zoeken een;

Wij bieden meer dan een baan!
Een inspirerende werkplek met een informeel team waar gezelligheid net zo belangrijk is als succes. Meetings worden afgewisseld met een potje tafeltennis, een wandeling langs de Waal, een borrel op vrijdagmiddag of een lunch buiten de deur. Natuurlijk vertellen we jou graag dat wij de ideale werkplek voor jou hebben, met gezellige collega’s, ruimte voor persoonlijke doelen en gezamenlijk succes. Echter, er is maar één manier om erachter te komen of we een goede match zijn: een écht gesprek. We komen graag met jou in contact!

Klik hier voor meer informatie over werken bij kWh People.

Solar Solutions International - dinsdag 12 t/m donderdag 14 april 2022  - Expo Haarlemmermeer

kWh People neemt deel aan Solar Solutions International, de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa. In de razendsnel veranderende solar-sector is het belangrijk toekomstbestendig te blijven. Met meer dan 500 innovaties en 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen biedt Solar Solutions International alles wat nodig is om mee te gaan in deze extreem dynamische markt.

Bezoek ons op stand H13. Klik op de banner naast dit bericht voor gratis tickets!

Relevante artikelen