kWh People is dé specialist in arbeidsbemiddeling binnen de duurzame energiesector. De opleiding Duurzame Energietechnieken van de PHOE is een investering van de kwaliteit van de dienstverlening. Koen Willems, oprichter kWh People: “De consultants bieden een meerwaarde aan als zij deze verdieping zoeken binnen de verschillende duurzame energietechnieken die er bestaan. Dit maakt het verschil bij de zoektocht naar geschikte kandidaten in deze specifieke werkvelden. Daarnaast staat kWh People voor een warm netwerk binnen de sector. Opleidingsplekken aanbieden aan ons netwerk is uniek en ik ben blij dat wij dit als kWh People kunnen bieden”.

Via een nieuwsbrief in maart 2022 werden kandidaten en het netwerk opgeroepen om zich aan te melden voor deze opleiding. Uit alle reacties zijn drie personen geselecteerd: Marcella van Harn, Klantmanager Verduurzaming Gebouwen bij Fit Our Future, Léon Kuipers is Procesadviseur bij de RES Noord- en Midden Limburg en Carel Bleijenberg, Commercieel Medewerker Channels bij MAIN Energie. Samen met de consultants van kWh People volgen zij negen lesdagen van de Post HBO opleiding Duurzame Energietechnieken bij PHOE. PHOE is een gerenommeerde opleider in de duurzame energiesector.

Marcella heeft al ervaring binnen de zonne-energie en zag hier een kans om haar kennis te verbeden. De opleiding viel mooi samen met de start van haar nieuwe baan bij Fit Our Future. Voor Léon sluit de inhoud van de trainingen nauw aan op het advieswerk dat hij geeft. Carel ziet de verdieping van elk onderwerp als cadeau: “De vier uur durende trainingen geven duiding aan nieuwe definities die ik nu tegenkom in mijn werk bij MAIN.”

“De opleiding wordt echt gekoppeld aan de praktijk. De trainingen worden meestal op locatie verzorgd, waar de locatie van toepasselijk is voor het onderwerp. Wij waren bij Windpark Nijmegen Betuwe te gast en ook hebben wij de Bio Energie Centrale in Cuijk bezocht. Zo wordt de theorie gelijk tastbaar ” vertelt Marcella enthousiast. Vooral de training over biomassa is elke cursist bijgebleven.

De vooroordelen over bio-energie lijken hierdoor veranderd. Jan Zuidema van Ekwadraat, trainer Bio Energie van PHOE heeft een onafhankelijk betoog gegeven over bio energie waardoor de inzichten van de cursisten wel degelijk is veranderd op basis van feiten. Ook Léon Kuipers ziet de meerwaarde van de trainingen op locatie. Volgens hem zijn de rondleidingen in combinatie met de theorie ontzettend waardevol. Carel vond het verhaal over bio energie inspireren. “Ik heb hier in mijn dagelijkse werk niks mee te maken, maar heb nu een compleet ander beeld van deze energietechniek. Het nut en belang van bio energie is veel belangrijker dan ik had gedacht”.

Voor kWh People zorgt deze opleiding juist voor een verdere specialisatie als arbeidsmiddelaar binnen de duurzame energiesector. De consultants worden nu breed geïnformeerd over verschillende duurzame energietechnieken. Dit helpt in de zoektocht naar kandidaten binnen een specifiek werkveld, maar zorgt ook dat zij de vragen vanuit opdrachtgevers beter kunnen beantwoorden.

Marcella zal de kennis van de PHOE trainingen meenemen in haar adviesgesprekken met klanten. Léon ziet de opleiding daarentegen als een aanvulling op zijn cv:

“Het kan voor opdrachtgevers en klanten juist overtuigen om voor mij als professional te kiezen omdat ik continue blijf doorleren over actuele zaken die binnen de energiesector afspelen”.

De onderwerpen van de PHOE trainingen zijn ontzettend actueel. “Ik kijk bijvoorbeeld uit naar de training over warmtepompen en opslag. Dat zijn onderwerpen die nu en de komende jaren gaan spelen” vertelt Marcella. Carel kijkt ook uit naar de trainingen die gaan over warmte opslag. Hier is hij bij MAIN elke dag mee bezig. De kennis zal dus bijdragen aan zijn toekomstige projecten. Léon krijgt juist meer inzicht in de ontwikkeling van de verschillende markten binnen de energietransitie. De PHOE opleiding zorgt voor hem juist dat hij zich nog beter kan oriënteren bij een mogelijke vervolgopdracht als interim professional. “Ik heb enorm veel affiniteit met alle onderwerpen. Ik duik dan graag dieper in op de onderwerpen die mij nog niet bekend zijn. En ik leer ontzettend veel nieuwe weetjes.”

Wil jij ook werken of een overstap maken binnen de duurzame energie? Deel vrijblijvend je CV zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken!

info@kwh-people.com 

Relevante artikelen