kWh People gaat in gesprek met experts op het gebied van energie, duurzaamheid en circulariteit. Vandaag vertelt Technical Asset Manager Mahgdi Ossaili van Solora over dromen volgen en kansen grijpen.

Mahgdi is iemand die van jongs af aan droomt over een toekomst binnen de duurzame energie. Geïntrigeerd door archeologie op de basisschool ziet Mahgdi al vroeg dat de aarde verantwoordelijk is voor ons leven en de natuur om ons heen. “Maar ik zag mijzelf niet de hele dag met een schep en emmer bezig, dus dat idee zette ik zeer snel opzij”, vertelt Mahgdi lachend. Zijn liefde voor techniek overwint en al snel ontwikkelt hij het masterplan om de studie Sustainable Energy Technology aan de TU Delft te gaan volgen.

Maar hoe zet je die stap vanaf havo 4?

Hij start op de Haagse Hogeschool waar hij aan de studie Werktuigbouwkunde begint in 2013. Met zijn stages bij Royal Haskoning, Antea Group probeert hij telkens de link met de duurzame energiesector te leggen. Na zijn diploma is de volgende stap een baan als 3D tekenaar waar Mahgdi na drie maanden beseft dat het tekenen niks voor hem is: “Ik ging op deze manier niet mijn doelen behalen. Dus dan maar de lange weg! Ik begon aan de pre-master aan de TU Delft in 2020. Midden in coronatijd; alle lessen online, weinig contact met medestudenten, maar wel allès over zonne- en windenergie, opslag en meer!”.

Na de pre-master komt Mahgdi aan op de studie waar hij jaren van had gedroomd. “Dat gevoel was onbeschrijfelijk. Al die stappen van de opoffering van mijn vrije tijd tot al die extra uren om te studeren waren het allemaal waard.” Vol trots en energie start hij aan Sustainable Energy Technology. Hij studeert af bij Solarge waar hij onderzoek deed naar de performance van kunststofpanelen ten op zichte van de standaard zonnepanelen.

In Weert krijgt hij onder leiding van Huib van den Heuvel en Gerard de Leede alles te leren over de techniek achter het zonnepaneel. “Binnen Solarge kreeg ik als afstudeerder enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik was echt onderdeel van het kleine team destijds en mocht alles leren wat ik wilde. Mijn honger naar innovatie en techniek werd alleen maar groter hierdoor”.  Mahgdi werd enorm gesteund door zijn familie en zijn vriendin.

Mijn opa verzamelde gewoon krantenknipsels van Solarge. Hij is zo ontzettend trots. Alsof ik bij een bekende voetbalclub speelde

Hij kijkt tevreden terug op zijn afstudeerperiode. Het feit dat hij in die periode helemaal in een onderwerp mocht duiken is volgens hem dan ook ontzettend waardevol. “Toen ik mijn thesis moest verdedigen heb ik echt genoten. Hier had ik zo ontzettend naar toe geleefd!”.

Aan de slag na het afstuderen

Na zijn afstuderen in november 2022 pakt Mahgdi de rust en het overzicht weer terug. Hij wordt door kWh People benaderd en gaat het gesprek aan met recruitment consultant Marco ten Teije. “Een gesprek waarin mijn kennis en ervaring als afstudeerder echt op waarde werd geschat en direct concrete opties werden besproken. Ik had geen idee waar ik wilde beginnen. Vast stond dat ik binnen de solarmarkt aan de slag wilde gaan”.

Marco introduceert Mahgdi bij twee partijen en na verschillende gesprekken steekt Solora met kop en schouders er boven uit. Tijdens deze gesprekken krijgt Mahgdi van Marco waardevolle adviezen over solliciteren en salaris.  kWh People maakte volgens hem het verschil in de manier waarop de eerste gesprekken werden gevoerd.

Een bureau met kennis van de solarbranche waar ik aan de slag wilde gaan en een netwerk met gave functies. Andere bureaus kwamen met functies om gaspijpleidingen te gaan engineren. Dat voelt toch anders

Mahgdi raadt daarom afstudeerders aan om de zoektocht van een eerste baan bij kWh People te starten.

Het eindresultaat is dat Mahgdi vanaf februari 2023 als Technical Asset Manager is gestart bij Solora. “De gesprekken met Ivo Stroeken en het team en de wijze hoe mijn rol werd uitgelegd waren voor mij zo duidelijk. Ik voelde mij direct welkom en kon gelijk mijn kennis toepassen. Ik mag hier mijzelf zijn en mag mee groeien. Het aanbod wat ik daarop kreeg was gelijk goed en daarom heb ik snel getekend”, vertelt Mahgdi blij.

Het is het doorzettingsvermogen van Mahgdi wat er voor zorgt dat Mahgdi nu bij Solora is gestart. “Vanaf de basisschool heb ik altijd harder moeten werken en mijzelf moeten bewijzen. Ik kreeg inderdaad mbo advies en kijk nu. Ik heb een hbo studie, pre-master en wo studie afgerond. Soms kan ik het nog steeds niet geloven!  Die lange weg maakt mij alleen maar gedrevener en gemotiveerder om te doen wat ik nu doe”.

Relevante artikelen