kWh People heeft een groot netwerk met opdrachtgevers die werken in de duurzaamheid, energie of circulariteit. Wij gaan in gesprek met onze opdrachtgevers om te praten over hun ervaringen in de branche. Vandaag spraken we met Colinda en Keenen, werkzaam bij Lens Energie; zonpartner voor duurzame impact.

Wat is de rol van Lens Energie in de energiesector?

De missie van Lens Energie is om bij te dragen aan een CO² neutrale wereld. Lens Energie is een full-service zonpartner van A tot Z. We verzorgen de inkoop, installeren, beheren; we helpen bedrijven van het begin tot eind. We maken het verschil met vier beloftes: een financieel, groen, sociaal en toekomstig rendement. 

Wij denken dat zonne-energie de toekomst is. Naast het feit dat werken met zonnepanelen duurzaam is, is het ook milieutechnisch verantwoord. Als je alle bedrijven voorziet van zonnepanelen heb je geen andere energiebronnen meer nodig.

Wij geloven: duurzaamheid duurt het langst.

Aan welke ontwikkelingen in de zonne-energie werkt Lens Energie?

Lens Energie is de ontwikkelaar van Herman de Stroomverdeler. Met dit apparaatje verdeel je zonnestroom eerlijk over de aangesloten woningen. De Herman kijkt elke ochtend welke woning er het minste stroom heeft ontvangen, deze woning wordt die dag ingeschakeld. Zodra de woning weer gelijk loopt, schakelt Herman de volgende woning in.

Momenteel hebben we twee werkgroepen die werken aan de nieuwste innovaties. Ten eerste is opslag van zonne-energie een hot topic. Hoe sla je zonne-energie op die je niet direct gebruikt. Door zonne-energie op te slaan in batterijen, belasten we niet het net en maken we wel optimaal gebruik van de energie die je opwekt met zonnepanelen. Daarnaast hebben we een werkgroep die zich richt op carports: parkeerplaatsen voorzien van een overkapping met zonnepanelen. Deze energie kan je enerzijds opslaan voor later gebruik en anderzijds gebruiken om elektrische auto’s op te laden.

Hoe ziet de arbeidsmarkt er in de solar energiesector uit?

Heel divers! Iedere soort achtergrond zien we terug. Qua opleidingsniveau, leeftijd, ervaring. De verbindende factor is de affiniteit met duurzaamheid. Wat mij zelf aanspreekt aan werken in de duurzaamheidssector is dat je met zijn allen toewerkt naar een hoger doel. Eerder dacht ik bij mijn baan wel eens, ‘waarom discussiëren we hier zo lang over, het maakt toch niet uit’, maar nu heb je echt een doel. Je kan met elkaar het verschil maken.

Iedereen in het bedrijf heeft affiniteit met duurzaamheid.

Hoe zijn jullie ervaringen met kWh People om geschikte kandidaten te vinden?

In eerste instantie zijn we in contact gekomen met kWh People om onze accountmanager functies te vullen. We waren op zoek naar twee senior accountmanager. Hiervoor hadden we wel contact met recruitmentbureau’s, maar hiermee kregen we niet de juiste kandidaten. Doordat kWh People heel erg is gefocust op de energiebranche, vinden we meer geschikte kandidaten. Alle kandidaten die kWh People aandroeg, konden wel op gesprek komen, terwijl we bij kandidaten van andere recruitmentbureau’s vaak niet helemaal de fit zagen. Deze goede voorselectie is voor ons belangrijk, hierdoor is het alleen nog een kwestie van iemand uitnodigen.

Welk carrière advies zouden jullie anderen meegeven?

Het is belangrijk dat je een fit hebt met de organisatie. Als je gaat solliciteren, mag je zelf ook kritisch zijn. Je moet jezelf altijd afvragen of je jezelf ziet rondlopen binnen het bedrijf. Dat wordt immers je werkplek voor de komende jaren. En tot slot: sta altijd open en probeer jezelf te blijven ontwikkelen, dan kom je altijd terecht waar je zou willen.

Relevante artikelen