kWh People
Windmolens met windenergie

ARBEIDSMONITOR Nieuw realisme op arbeidsmarkt

De groei vlakt af in het aantal vacatures, maar dat wil niet zeggen dat de honger naar personeel is verdwenen. “Er is een nieuw realisme”, zegt Koen Willems, directeur kWh People, het bedrijf dat de data levert voor de monitor. “Bedrijven denken: als dit het aanbod is, dan doen we het ermee.”

Het aantal vacatures is met 1.278 aan het einde van het vierde kwartaal van 2019 vrijwel gelijk aan dat van het derde kwartaal (1.277). Ook directeur Willems ziet een afvlakkende groei over 2019, al plaatst hij daar wel een kanttekening bij: “Ik denk dat de vraag in werkelijkheid iets nijpender zal zijn dan uit deze cijfers blijkt.”

Krapte Hij doelt dat het aantal vacatures niet één-op-één gelijk hoeft te zijn aan het aantal mensen dat wordt gezocht. Een belangrijke kanttekening bij het turven voor deze Arbeidsmonitor is dat de lijst niet een-op-een gelijk hoeft te staan aan het aantal personeelsleden dat bedrijven vragen. Sommige vacatures worden één keer gepubliceerd, terwijl er misschien wel tien medewerkers nodig zijn met hetzelfde profiel. De vraag zou dus nog groter kunnen zijn dan in deze cijfers is terug te zien.

De krapte zit vooral in technici en sales-medewerkers. Nieuwe medewerkers krijgen steeds vaker een vast in plaats van een tijdelijk contract bij binnenkomst, signaleert Willems. Maar echte excessen zoals grote tekenbonussen, zoals in eerdere periodes van personeelskrapte wel voorkwamen, blijven uit.

“Er is een nieuw soort realisme”, zegt de kWh People-directeur. Bedrijven stellen soms de verwachtingen bij, zegt hij, nadat in voorgaande jaren personeelskrapte het halen van de doelstellingen bemoeilijkte. “Het gevoel is wel dat er commercieel meer mogelijk zou zijn, als de mensen er waren. Maar iedereen die kan werken is al aan het werk.” Want de andere kant van de medaille is dat bedrijven door de grote hoeveelheid werk het liefste mensen aannemen die al van wanten weten. Tijd en energie voor omscholen en opleiden ontbreekt vaak.

Verschuivingen Overigens zijn er ook bedrijven waar het aantal vacatures juist terugloopt, zoals bij Allego, dat geen nieuwe mensen zoekt. Ook bij de Delta Netwerk Groep is het aantal vacatures behoorlijk teruggezakt van tien naar één, en de Nuts Groep had de afgelopen drie kwartalen tussen de 25 en 27 vacatures uitstaan, maar nu nog maar zes.

Groei in het aantal vacatures is te zien bij Eneco, dat twee kwartalen terug een vacaturestop had, maar inmiddels weer 74 vacatures uit heeft staan. Ook Liander laat een gestage groei zien en is inmiddels met 205 vacatures door de grens van tweehonderd heen gebroken. Enexis, de eerstvolgende netbeheerder op de lijst, heeft 90 openstaande vacatures, een lichte neergang sinds twee kwartalen eerder toen het bedrijf net iets meer dan honderd plekken had.

Initiatieven Essent ontplooit een nieuw initiatief om mensen te werven. De energieleverancier wil met RefugeeTalent statushouders opleiden als monteur. Het doel is om de komende jaren meer dan duizend statushouders op te leiden. In eerste instantie gaat het met name om isolatie. Ook Tennet, Gasunie, EBN en Allego werken al samen de non-profit organisatie. Stedin en Alliander zetten al eerder asielzoekers en statushouders in om het personeelstekort op te lossen. Het tekort aan technici is groot. Netbeheerders, installatiebedrijven, de offshorewindsector, ze staan allemaal te springen om mensen. Het tekort aan technici is groot. Netbeheerders, installatiebedrijven, de offshorewindsector, ze staan allemaal te springen om mensen. Brancheorganisatie Nwea trekt met windenergie-opleidingsinstituut DOB Academy en recruitment firma Atlas Professionals met de Renewables Roadshow langs MBO-scholen om scholieren enthousiast te maken voor de windsector. Daar zijn de komende vijf jaar 2.500 mensen nodig. Manpower en het Nova College stomen in vier weken zonnepaneelmonteurs klaar voor de arbeidsmarkt.

Afgelopen november opende de FNV in Amsterdam het Mobiliteitscentrum Kolenketen Westhaven voor mensen die hun baan kwijt raken door de sluiting van de Hemwegcentrale. Het gaat niet alleen om medewerkers van de centrale, maar ook om mensen van kolenoverslagbedrijf OBA en aantal mensen bij toeleveranciers, afvalverwerkers, binnenvaart en controle- en havendiensten.


kWh People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.