kWh People
Windmolens met windenergie

ARBEIDSMONITOR 'Herstel na coronadip'

Het aantal vacatures stijgt weer na een flinke coronadip. Netbeheerders Tennet en Liander zoeken honderden mensen in Noord-Holland. “De energiemarkt gaat vol door”, zegt directeur Koen Willems van kWh People, het bedrijf dat de data levert voor de monitor.

Toch signaleert de directeur ook nog belemmeringen. “Je ziet dat met name de capaciteitsvraag wordt ingevuld.” Hij doelt daarmee op noodzakelijke mensen, die nodig zijn om bestaande en verwachte werkzaamheden te verrichten, zoals de technici waar Tennet en Liander zoveel behoefte aan hebben.

Het recruitmentbureau merkt dat de vraag naar specialisten en mensen voor nieuwe projecten zoals het updaten van een softwaresysteem, of uitbreidingen van producten of regio, nog niet terug is op het peil van voor de coronacrisis. Willems wijt dat aan economische onzekerheid bij sommige bedrijven en het ontbreken van de mogelijkheid om fysiek bij elkaar te komen. De directeur: “Complexiteit en afstand gaan moeilijk samen.” Daarom schuiven bedrijven niet-noodzakelijke, complexe projecten voor zich uit.

Mobiliteit Een andere tendens die de recruitmentspecialist signaleert, is dat mensen moeilijker overstappen vanuit de thuiswerksituatie. Dat merkt het bureau in de praktijk. “De situatie is onzeker, men stapt van de ene thuissituatie naar de andere thuissituatie, van een vast contract naar een jaarcontract, de mobiliteit is laag”, zegt Willems. De vraag is daarentegen nog altijd hoog, zeker in de segmenten voor netbeheer en hernieuwbare energie. De directeur blikt dan ook vol vertrouwen vooruit naar de toekomst: “Als de maatschappij weer normaal draait, dan voorzie ik een explosie aan projecten en vacatures.” Om meteen zichzelf te nuanceren: “Al kan de wens natuurlijk ook de vader van de gedachte zijn.”

Toch zijn er nu al tekenen van een grote vraag op de energiemarkt. Tennet en Liander zoeken honderden technici in Noord-Holland. Tennet heeft een nieuwe campagne opgestart met de naam “High Voltage Heroes” om mensen aan te trekken. De campagne start op vrijwel dezelfde wijze als de trailer van de film Tenet, die afgelopen zomer in de bioscoop was en goede kritieken kreeg.

Liander In de tabel van vacatures per bedrijf is te zien dat Liander energiebedrijf Engie voorbij heeft gestreefd als partij met de meeste vacatures (de cijfers kunnen in praktijk ook enigszins afwijken, zie het kader). Alliander, moederbedrijf van Liander, heeft aangekondigd samen te gaan werken met Agora Netwerk, om mensen met een migratie-achtergrond aan werk te helpen. Die hebben het nu vaak lastig om werk te vinden, terwijl het netwerkbedrijf juist staat te springen om mensen.

Ook zijn er bedrijven die via een wedstrijd talent en ideeën trachten te vinden. Zeeuwind en Dockwize organiseren samen een Innovatie Challenge, waar €30.000 te winnen valt als bijdrage om een pilot van het ingestuurde project te maken. Onderwerp is het combineren van “schone energie en de schoonheid van het Zeeuwse landschap”. Ook de jaarlijkse “Go Green” wedstrijd van Schneider Electric is weer van start gegaan. Studenten uit de hele wereld kunnen hun idee of project insturen en een baan bij het bedrijf winnen.

Young professionals uit de gaswereld gaan de boer op om te praten over de energietransitie. Twaalf jongeren gaan in gesprek met beleidsmakers, NGO's, opiniemakers en natuurlijk mensen uit de energiesector. Het is een initiatief van branchevereniging Nogepa, en het doel is om met een verfrissende blik een brede dialoog te voeren, “waarbij de specialistische kennis en gedrevenheid van jonge werknemers uit de huidige energievoorzieningssector belangrijke input kan zijn”, aldus het persbericht.


kWh People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.