kWh People
Windmolens met windenergie

kWh People gaat verhuizen!Vanwege de groei van kWh People zullen wij ons aankomende zomer vestigen in een ander pand op de nieuwe Handelskade in Nijmegen. Een prachtige locatie met uitzicht op de Waal inbegrepen!
Wij houden u uiteraard op de hoogte van de definitieve datum van verhuizing, tot die tijd zitten wij nog gewoon op onze oude vertrouwde locatie op de Fransestraat.
Bovenstaand ziet u een luchtfoto van het project Nieuwe Handelskade. De onderste foto is het nieuwe pand van kWh People.

 


 

Nieuwe collega kWh People


Met ingang van februari 2017 is Casper van Teffelen gestart als Research Consultant (parttime) voor kWh People. Casper heeft al enige jaren werkervaring opgedaan als accountmanager in de wereld van recruitment en als online marketing professional. In de functie van Research Consultant komen de opgedane vaardigheden uiteraard uitstekend tot zijn recht.

Welkom aan boord, Casper!

Bezoek Koningin Máxima Windpark Nijmegen

Koningin Máxima kwam dinsdag 31 januari een kijkje nemen bij het project Windpark Nijmegen. De Koningin nam uitgebreid de tijd om zich te laten informeren over de totstandkoming van het windpark en om van gedachten te wisselen over de rol van burgers in energietransitie. In een werkbezoek van ruim anderhalf uur sprak de Koningin met initiatiefnemers Pim de Ridder, tevens onderbuurman van kWh People, en Volkert Vintges, leden van WindpowerNijmegen en omwonenden.

Bron: http://www.windparknijmegenbetuwe.nl

 

Standpunten politieke partijen

Bij kWh People houden wij de ontwikkelingen en achtergronden in de komende verkiezingen nauwlettend in de gaten. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn voor ons uiteraard de thema's energie en arbeidsmarkt. Onderstaand een tabel met belangrijkste punten van de partijen ten opzichte van de arbeidsmarkt.


Bron:
www.fd.nl

kWh People Marktmonitor

AMSTERDAM (Energeia) - Het aantal vacatures trekt snel aan in het kielzog van de naderende energietransitie. Dit blijkt uit Energeia's Arbeidsmonitor die elk kwartaal verschijnt op basis van de cijfers van recruitment & interim bedrijf kWh People.

"Het is nog geen hosanna", waarschuwde directeur van kWh People Koen Willems een jaar geleden, toen de opwaartse beweging inzette op de arbeidsmarkt in de energiesector. Die kanttekening laat hij deze maandag, een jaar later, weg. "Het algemene beeld is dat het hard aantrekt." Het aantal vacatures stijgt inmiddels al twee jaar na het dieptepunt in 2014, en liet een flinke opwaartse zwieper zien in het laatste kwartaal van 2016.

Belangrijke kanttekening bij het turven voor deze Arbeidsmonitor is dat de lijst niet één op één gelijk hoeft te staan aan het aantal personeelsleden dat bedrijven vragen. Sommige vacatures worden één keer gepubliceerd, terwijl er misschien wel tien medewerkers nodig zijn met hetzelfde profiel (bijvoorbeeld 'monteur elektrotechniek').

"We zien dat bedrijven budget hebben om het aantal FTE uit te breiden", aldus directeur Willems. Dat is goed nieuws voor de sector als geheel. Want: "dat betekent dat ze willen groeien." Daarnaast ziet de kWh-people-man meer mobiliteit op de arbeidsmarkt, mensen die de veilige haven van een baan verlaten om elders iets nieuws te proberen. Ook dat is een teken van vertrouwen in de economie en de energiesector in het bijzonder.

De recruitment-specialist ziet het aantal vacatures over de hele linie aantrekken, maar licht er toch twee specifieke trends uit: enerzijds is daar de immer urgente vraag naar gespecialiseerd technisch personeel, die wordt veroorzaakt door een toename van het werk, en tegelijkertijd uitstroom door vergrijzing. Anderzijds zijn daar nieuwe banen en functies op het gebied van de energietransitie. Die heeft sinds het Energieakkoord vaste vorm aangenomen, en dat betekent dat veel organisaties en bedrijven zich nu ineens voor de vraag gesteld zien: hoe ziet de toekomst er uit?

"Dan kun je denken aan een energieleverancier die levert aan klanten in een Nul-op-de-meterwoning", zegt Willems. "Of aan gemeenten die voor nieuwe woonwijken van het gas af moeten." Het zwaartepunt van dergelijke nieuwe functies bevindt zich nu aan de advies- en ontwikkelkant; adviseren bij beleid en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen, producten en diensten waar na de transitie vraag naar zal zijn.

De bedrijven moeten vooruit, zegt Willems. De energietransitie gaat gebeuren, en daar moeten ze mee leren omgaan: "Het idee van no way back speelt wel."

http://energeia.nl/nieuws/228424-1701/arbeidsmonitor-stijging-vacatures-teken-van-groei-in-de-sector (alleen voor energeia abonnees)

Bron: kWh People/Energeia