kWh People
Windmolens met windenergie

kWh People & Corona

Ook voor kWh People is het een bijzondere periode sinds de uitbraak van COVID-19. De wereld veranderde plotsklaps en onzekerheden beheersen ons dagelijks leven, zakelijk en privé. Het is mooi om te zien hoe wendbaar we met z'n allen zijn. Dingen als thuiswerken en video-sollicitaties gingen van uitzondering naar standaard. Inmiddels zijn we op de weg terug en ook erg benieuwd welke aspecten blijvend zijn, en vooral in welke mate. Face2face contact blijft cruciaal voor onze dienstverlening. Wij spreken onze klanten en kandidaten graag persoonlijk. Dat verhoogt de kwaliteit van onze selectie. Aan de andere kant zijn videogesprekken veel sneller in te plannen, dat versneld het proces. In de toekomst zullen we met onze klanten overleggen wat zij verwachten van ons. Ook afhankelijk van de actuele situatie omtrent het virus. Deze verwachtingen kunnen per opdracht anders zijn. Wij zijn erg blij met het vertrouwen van onze klanten en kandidaten. Ook in deze tijden hebben wij hele mooie posities kunnen invullen (vast & interim) in de markt voor duurzame energie. Zoals een Accountmanager Energie, Programmamanager, Contractmanager, Projectontwikkelaar, Stakeholdermanager, Planoloog, BU Manager Duurzame Energie, Salesmanager, Strategic Productmanager, Technical Advisor Sustainability, Product-Trainer Solar, Asset Manager, Projectmanager Solar, Sitemanager Windpark, etc. 

Ook ons kandidatennetwerk is erg blij met zulke mooie opdrachtgevers zoals onder andere:  HVC * Ventolines * Sunbeam * Gemeente Amsterdam * Gasunie / WarmtelinQ * Centrica * GOPACS *  Falck Renewables * Deutsche Windtechnik * Bosch & van Rijn * Libra *  Gazprom * Photon * Solarcentury * Eneco * Sympower * Innogy * SMA * OverMorgen * RVO * SamenOM * TenneT  * Uniper  *  Vattenfall, etc.

Het blijven onzekere tijden, maar onze branche, de duurzame energie, zal Nederland vooruit helpen de komende tijd. Er is nog zo veel te doen, ...en dat doen we samen!  

kWh People partner Generation-E

Generation-E staat voor de nieuwe generatie van meest veelbelovende energy scale-ups. Bedrijven die iets op gang brengen. Baanbrekers. Koplopers. Met mensen die geloven in hun idee, in zichzelf en in een wereld die vrij is van fossiele brandstoffen. Mensen die hun ideeën kunnen activeren en tot een commercieel succes maken.Generation-E ondersteunt duurzame energie scale-ups en MKB met intensieve en planmatige support gericht op efficiency, opschaling, snellere time-to-market, investment readiness en industrialisering. 

Als een van de kennispartners ondersteunt kWh People de duurzame energie scale-ups. Vorige week hebben zich de eerste 4 scale-ups gepresenteerd aan de partners. In een digitale "Dragons Den" setting pitchten zij hun plannen met als doel opgenomen te worden in het Generation-E programma. Van de 4 partijen hebben zich er 3 gekwalificeerd. Voor 2 van deze partijen zal kWh People zich inzetten. Wij adviseren hen over de personele kant van hun groeiplannen.  

kWh People & de energietransitie bij de Overheid

kWh People heeft een groot netwerk van ervaren interim-professionals met (semi) overheidservaring. Onze uitgebreide database bevat interim-professionals met diverse specialismen gecombineerd met ruime kennis van en ervaring in de energiewereld. kWh People ondersteunt verschillende overheden bij energie gerelateerde opdrachten. Zo werken er bijvoorbeeld bij de Gemeente Amsterdam en de RVO meerdere interim-professionals via kWh People.  

Mocht er behoefte aan tijdelijke ondersteuning zijn bij bijvoorbeeld de bepaling van de (regionale) energie-strategie of juist de implementatie daarvan, neem dan contact met ons op. Wij verbinden, kennen de markt, de actuele onderwerpen en hebben het passende netwerk om organisaties snel met capabele en beschikbare kandidaten in contact te brengen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.  

Nieuwe collega

Afgelopen mei is Koen Maassen gestart bij kWh People. Hiervoor heeft Koen al ervaring opgedaan als intercedent bij Olympia. Hier heeft hij o.a. voor de Gemeente Amsterdam op diverse afdelingen kandidaten geplaatst.

BIJZONDER ! Koen heeft onlangs zijn Master Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit afgerond. Zijn scriptie over diversiteit op de werkvloer en de rol van genderquota daarop, was één van de drie genomineerde voor de SER-Scriptieprijs 2020. Wij zijn erg trots op Koen!

Koen richt zich samen met Daniel Schreurs op het verder uitbreiden en professionaliseren van de interim dienstverlening. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of jezelf, of wil je meer weten over zijn scriptie? Neem dan contact op met Koen Maassen!  

ARBEIDSMONITOR 'Krimp vacatures is 100% coronacrisis'

Het aantal vacatures laat een flinke krimp zien, zo'n 15% kwartaal op kwartaal, en nog eens 10% in de eerste maand van het tweede kwartaal. Die krimp komt op het conto van de coronacrisis, zegt Koen Willems, directeur kWh People, het bedrijf dat de data levert voor de monitor.

De daling van het aantal vacatures is een complete omslag ten opzichte van de trend van de afgelopen jaren, waarin keer op keer werd gewaarschuwd voor een tekort aan mensen. Koen Willems zit er met zijn recruitmentbedrijf bovenop.

Lees hier het volledige artikel.


kWh People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.