kWh People
Windmolens met windenergie

kWh People aanwezig op: Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd

Op 21 en 22 maart aanstaande is kWh People met een stand aanwezig op de vakbeurs Solar Solutions International / Duurzaam Verwarmd in de Expo Haarlemmermeer. Solar Solutions Int. en Duurzaam verwarmd; twee specialistische energiebeurzen in één bezoek, efficiënter kan het bijna niet!

Solar Solutions
Solar Solutions Int. geeft als grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux een helder overzicht van de laatste stand van zaken. Alle toonaangevende leveranciers zijn bij ons vertegenwoordigd en een op de praktijk gericht seminar & trainingen programma maakt het aanbod compleet. Nieuwe technieken, nieuwe producten, nieuwe markten, nieuwe prijzen, nieuwe aanbieders; de ontwikkelingen in de zonne-energie sector gaan razendsnel.

Duurzaam Verwarmd
Op 21 en 22 maart wordt antwoord gegeven op alle vragen over duurzaam verwarmen, ventileren en koelen. Bezoekers kunnen gebruik maken van tientallen gratis seminars en onafhankelijk advies. Ruim 80 gespecialiseerde bedrijven presenteren hun nieuwe producten. De warmte specialisten van de toekomst bezoeken daarom kennisevent en vakbeurs Duurzaam Verwarmd.

Gratis toegang
Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze stand H16 (hal Duurzaam Verwarmd). Als onze gewaardeerde relatie kunt u beide beurzen gratis bezoeken door gebruik te maken van onze invitatiecode. Door u te registreren via http://duurzaamverwarmd.nl/registratie/ en daar onze code 18ticket239 in te vullen ontvangt u gratis e-tickets.

We zien u graag op 21 en 22 maart bij onze stand, de koffie staat alvast klaar!

Bron:
www.duurzaamverwarmd.nl
www.solarsolutions.nl

 

 

 

 

Kom naar de WindDays 2018!

Save the date!  de WindDays op 13 en 14 juni 2018. Ook daar is kWh People aanwezig!
NWEA en TKI Wind op Zee nodigen u uit voor de tweedaagse conferentie en beurs met dit jaar als thema:

Wind: Europe’s future energy supply

kWh People verwelkomt u tegen die tijd graag als standhouder!

Bron: www.winddays.nl

 

Nationaal Solar Trendrapport 2018

Op 24 januari presenteerden Solar Solutions Int. en Solar Magazine het Nationaal Solar Trendrapport 2018 op de Solar BusinessDay. kWh People was hier ook bij aanwezig.
Voor de belangrijkste hoofdlijnen verwijzen we u naar onderstaande link:
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i15231/nationaal-solar-trendrapport-853-megawattpiek-zonnepanelen-geinstalleerd-in-2017

Het volledige rapport is te downloaden via onderstaande link:
http://www.solarsolutions.nl/download/

Bron: Solar Magazine/Solarsolutions

Arbeidsmonitor

Essent moet plaatsmaken voor moeder Innogy

Innogy zet met het opheffen van twitteraccount 'werkenbijessent' de eerste stap op weg naar het online positioneren van Innogy als moeder met drie dochtermerken: Essent, Energiedirect en Powerhouse. Ondertussen leek het aantal vacatures zich in 2017 enigszins te stabiliseren volgens Energeia's Arbeidsmonitor, op basis van cijfers van recruitment- en interimbedrijf kWh People. Maar schijn kan bedriegen, waarschuwt kWh-People-directeur Koen Willems.

Het twitteraccount 'WerkenBijEssent' is opgeheven en vervangen door 'innogyNL'. Dat is het algemene twitteraccount van Essent's moederbedrijf Innogy in Nederland. Daar zullen voortaan de vacatures worden gepubliceerd. “Innogy is breder dan de merken Essent, Energiedirect en Powerhouse”, zegt Essent-woordvoerder Ronald Sutmuller. Ook haakt het bedrijf graag aan bij het “digitale en duurzame karakter” van het moederbedrijf, en ziet het de internationale uitstraling als een pluspunt.

Het is de eerste stap om Innogy ook online te positioneren als moederbedrijf. Nu staan de drie websites van Essent, Energiedirect en Powerhouse nog op zichzelf en wie op de website van Innogy naar de locatie Nederland zoekt, wordt teruggeleid naar de website van Essent. “De verbinding met Innogy gaat sterker gemaakt worden”, zegt Sutmuller. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de online aanwezigheid in Nederland van Innogy, die als overkoepelend bedrijf wordt neergezet. “Essent is één van de merken van Innogy.”

Schijn bedriegt

Het aantal vacatures in de energiesector lijkt op het eerste gezicht te stabiliseren. “Maar je ziet het volumedeel van de groei niet”, legt directeur Willems uit. Een belangrijke kanttekening bij het turven voor deze Arbeidsmonitor is dat de lijst niet één op één gelijk hoeft te staan aan het aantal personeelsleden dat bedrijven vragen. Sommige vacatures worden één keer gepubliceerd, terwijl er misschien wel tien medewerkers nodig zijn met hetzelfde profiel. “Je ziet nu één vacature voor een salesmedewerker of een monteur, maar die staat voor een veelvoud.”

Daar zit dan ook een belangrijk deel van de groei, volgens de recruitmentspecialist. “De eerste groei zit in het operationele deel, dan pas komt het management. Dat is nog beperkt; bedrijven hebben geleerd van de crisis dat je de top niet te snel zwaar moet belasten.” Ook in de duurzame hoek ziet Willems groei, zon is onder invloed van gunstige SDE+-omstandigheden nog steeds “booming”. De invloed van offshore windprojecten is nog minder duidelijk te voelen.

Gespannen arbeidsmarkt

De directeur verwacht in 2018 een gespannen arbeidsmarkt. “Het belangrijkste is dat iedereen wil groeien. Over de hele lijn willen onze klanten het aantal FTE's uitbreiden. Er is meer vraag, en meer mobiliteit.”
De krapte valt volgens hem nu nog wel mee -al denken de netbeheerders en de installatiebranche daar heel anders over. “Banen in de techniek zijn moeilijk in te vullen”, erkent Willems. “Daar is weinig mobiliteit, de mensen zijn hun werkgever trouw.” De grote vraag uit de duurzame hoek zoals de zonne-industrie helpt daar niet: “Ze vissen deels in dezelfde vijver.”

Bron: Energeia