kWh People
Windmolens met windenergie

kWh People was aanwezig bij Solar Solutions maart 2019

Afgelopen maart stonden wij drie dagen op Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd. Een vakbeurs met meer dan 200 exposanten uit binnen en buitenland. Naast het opdoen van nieuwe contacten en het ontmoeten van bestaande contacten was het ook mogelijk om een van de vele seminars te bezoeken. Voor ons was het ook weer een mooie kans om de laatste ontwikkelingen in de Solar van dichtbij te zien. Onze nieuwe collega’s hebben gelijk kennis kunnen maken met een aantal van onze opdrachtgevers!

kWh People staat op Winddays 12 en 13 juni a.s. WTC Rotterdam

Na onze aanwezigheid op de SolarSolutions/Duurzaam Verwarmd beurs in maart (Haarlemmermeer) staan de Winddays in onze agenda op 12 en 13 juni aanstaande. Het programma van de WindDays 2019 is nagenoeg rond met dit jaar het thema: Zonder vraag, geen aanbod? Tijdens de verschillende sessies wordt de huidige stand van zaken in de sector besproken en vooruitgekeken naar de mogelijkheden die in de toekomst gaan ontstaan.

Hopelijk treffen wij jullie daar! Bestel je kaarten voor dit evenement via: https://www.winddaysoffice.com/nl/kaartverkoop/ 

Nieuwe collega’s kWh People

De afgelopen periode hebben wij vier nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Wij hebben drie studenten aangenomen, zij zullen naast hun studie de Senior Recruitment Consultants ondersteunen bij het searchen naar kandidaten. Daarnaast hebben wij een Office Manager aangesteld.

Arbeidsmonitor

ARBEIDSMONITOR Baan- en werkgaranties om energietransitie op gang te houden

Baan- en werkgaranties, stageplekken en onderwijs op maat moeten ervoor zorgen dat de verduurzaming niet stokt door gebrek aan arbeidskrachten. Dat de behoefte groot is, blijkt ook uit Energeia's Arbeidsmonitor op basis van cijfers van recruitment- en interimbedrijf kWh People. “We zitten op een all time high aan vacatures, gekeken sinds wij het bijhouden”, zegt Koen Willems, directeur van kWh People.

“Het is een beetje een saai verhaal”, vervolgt Willems. “Het blijft groeien. Iedereen heeft almaar meer mensen nodig.” De grootste groei zit in de duurzame hoek. De roep om mensen heeft nog niet tot extreme verleidingstactieken in het aannamebeleid geleid. Wel neemt het aantal vaste contracten bij aanvang van een arbeidsovereenkomst toe, volgens de kWh People-directeur. Na de consolidatieslag bij de grote energiebedrijven, ziet Willems nu ook het begin van een gang naar grotere bedrijven in de zonnesector. “Essent heeft een overname gedaan, Libra is overgenomen door Rensa, Engie heeft al eerder Sungevity aangekocht”, somt hij op. Ook bij de overheden, zoals gemeenten, provincies en waterschappen, is de roep om mensen met kennis van energie en klimaat luid.

Het aantal vacatures in de energiesector, zoals geteld door recruitment- en interimbedrijf kWh People.(Bron: kWh People/Energeia)

Het aantal vacatures steeg het afgelopen kwartaal met zo'n honderd stuks, en komt daarmee op het hoogste punt van de grafiek sinds januari 2013. De netbeheerders blijven de grootste behoefte aan personeel hebben, en Liander prijkt weer fier bovenaan de lijst. Een belangrijke kanttekening bij het turven voor deze Arbeidsmonitor is dat de lijst niet één op één gelijk hoeft te staan aan het aantal personeelsleden dat bedrijven vragen. Sommige vacatures worden één keer gepubliceerd, terwijl er misschien wel tien medewerkers nodig zijn met hetzelfde profiel. De vraag zou dus nog groter kunnen zijn dan in deze cijfers is terug te zien.

Zie het complete artikel: https://energeia.nl/energeia-artikel/40080502/arbeidsmonitor-baan-en-werkgaranties-om-energietransitie-op-gang-te-houden

Successen mogen gevierd worden!

Afgelopen maand hebben we het eerste kwartaal succesvol afgerond en dit hebben we met het hele team gevierd met een lunch bij Michelin restaurant Oonivoo in Uden.


kWh People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.