kWh People
Windmolens met windenergie

Vakbeurs Energie 2017

kWh People was ook dit jaar weer aanwezig op de energievakbeurs van Nederland, Energie 2017. De beurs werd door 11.496 bezoekers bezocht en vond plaats op 10, 11 & 12 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Het aanpalende Ecomobiel was goed voor ruim 5.000 geïnteresseerden. Wij vonden het erg gezellig om de bekende gezichten uit ons netwerk weer te spreken. Daarnaast hebben we veel constructieve gesprekken met gemotiveerde professionals mogen voeren die nog niet bekend waren met ons. kWh People heeft de beurs dan ook wederom als een waardevol netwerkmoment ervaren.

 

 

Opening nieuwe kantoor kWh People

Op 5 oktober hebben wij op feestelijke wijze de opening van ons prachtige splinternieuwe pand aan de nieuwe Handelskade in Nijmegen gevierd. Onder het genot van de heerlijke gerechten van de BBQ Brandtweer hebben wij een geslaagde middag en avond gehad met familie, vrienden en relaties van kWh People.

 

 

Nieuwe collega’s kWh People

Afgelopen maanden hebben wij maar liefst 3 nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Wij wensen hen veel succes en plezier in hun nieuwe functie!
Even voorstellen:

Carlijn Grob
Na mijn opleiding Facility Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ben ik de wereld van de detachering ingestapt. Tijdens verschillende rollen, bij verschillende bedrijven, heb ik veel kennis opgedaan van de energiemarkt. De rode draad in mijn functies was de verbindende factor tussen IT en de Business. De mensenkant van organisaties heeft mij altijd geïnteresseerd. Om die reden ben ik de Recruitment ingegaan. Sinds september 2017 ben ik werkzaam bij kWh People in de rol van Consultant Interim Professionals.

Bjorn van Boven
Sinds 1 september 2017 ben ik mijn carrière bij kWh People gestart als Recruitment Consultant. Tijdens mijn opleiding Commerciële Economie, waarin (online) marketing en sales centraal stonden, heb ik eveneens kennisgemaakt met organisatiekunde en communicatie. Mede door een vriendelijke, behulpzame instelling en nieuwsgierigheid naar gedrag en ontwikkeling, besloot ik mijn horizon te verbreden en mijn expertise te verreiken. Mijn kennis van public relations, verandermanagement, mediarelaties en communicatie kwamen hierbij goed van pas.

Stijn Sommerdijk
In juni 2017 ben ik begonnen bij kWh People als research consultant. Bij kWh People vind ik de combinatie tussen resultaatgericht werk en interactie met collega’s leuk. Vanaf mijn jongste jaren weet ik al wat ik wil worden: ‘ondernemer’. Naast kWh People ben ik daarom bezig met het behalen van mijn bachelor ‘Entrepreneurship’. Door deze combinatie kan ik bezig zijn met het ontwikkelen van mijn passie en gelijktijdig meer leren over de praktijk van het bedrijfsleven én de energiemarkt.


 

kWh People steunt stichting Trees for All

Trees for All is een stichting en erkend goed doel met CBF-Keur en investeert in de aanleg
van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos. Deze projecten leveren extra
inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu.
Bomen bieden bescherming, zuiveren de lucht en het broeikasgas CO2,
produceren zuurstof, leveren vruchten, hout, bieden onderdak en
bescherming en gaan uitdroging en erosie van de bodem tegen. Een
boom, mits duurzaam geplant, geeft de aarde meer terug dan zij
neemt. Trees for All levert door het aanplanten van bossen een
concrete bijdrage aan een leefbare toekomst. Meer info: www.treesforall.nl

 

Arbeidsmonitor: Duurzaamheid troef in vacatureland

De dip in vacatures heeft zich in het derde kwartaal hersteld. Dit blijkt uit Energeia's Arbeidsmonitor, op basis van cijfers van recruitment- en interimbedrijf kWh People. En de groei gaat volgend jaar uitbouwen, voorspelt kWh People-directeur Koen Willems: "Ik hoor het van onze klanten: die willen groeien."

De groei zit met name in de duurzame sector, aldus directeur Willems. "Zon is booming." Ook krijgt hij steeds meer vragen uit de overheidshoek. "We krijgen nu een minister van klimaat, maar elke gemeente gaat een klimaatbeleid formuleren. En daar zijn mensen voor nodig." Hij ziet groei in beleidsfuncties en commerciële functies, zoals sales. De utiliteit en leveringsbedrijven blijven enigszins achter, omdat daar nog onzekerheid heerst, aldus Willems, zoals rond de eventuele verkoop van Eneco. "De markt is ook krap." Dat Eneco en Essent toch bovenaan de lijst met meeste vacatures is dan ook eerder een gevolg van de omvang van de bedrijven, dan van een grote behoefte aan nieuw personeel.

Liander
Het aantal vacatures bij Liander is licht afgenomen, van 166 in het tweede kwartaal naar 156 in het derde kwartaal. Nummer twee is netbeheerder Stedin, waarna kabel- en leidingenbedrijf Visser Smit Hanab en energiebedrijven Essent en Eneco elkaar op de voet volgen met tussen de veertig en vijftig vacatures. Waar in eerdere kwartalen een aantal bedrijven er uit sprongen als het ging om het aantal vacatures is er nu één leider (Liander), en een grote groep middenmoters. Een verrassende toename is te zien bij het energiebedrijf Delta, dat het aantal vacatures bijna ziet verdubbelen van 15 naar 29.

Alliander, het moederbedrijf van Liander, kampt al langer met personeelstekorten. De tekorten aan technisch personeel, ook bij onderaannemers, leidde onder andere tot vertraging bij het aansluiten van het Windpark Wieringermeer. Ook Uneto-VNI-voorman Doekle Terpstra neemt elke gelegenheid te baat om te waarschuwen voor een tekort aan technici. En op de afgelopen Vakbeurs Energie tekende Solar Magazine hetzelfde sentiment op uit de mond van Teun van Bokhoven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie. De energietransitie vergt het werk van vele handen, waarschuwen de kopstukken gezamenlijk.

Tennet minor
Gelukkig is er aan de opleidingenkant goed nieuws. De minor energietechniek van hoogspanningsnetbeheerder Tennet ging dit academische jaar voor de tiende keer van start, en zowel de voltijdsversie als de deeltijdversie zaten vol met respectievelijk 35 en 29 aanmeldingen. Al is dat natuurlijke en druppel op een gloeiende plaat, als alleen al naar de 156 openstaande vacatures bij Liander wordt gekeken. Tennet zelf heeft volgens de lijst van kWh People 32 werkplekken in de aanbieding.

Belangrijke kanttekening bij het turven voor deze Arbeidsmonitor is dat de lijst niet één op één gelijk hoeft te staan aan het aantal personeelsleden dat bedrijven vragen. Sommige vacatures worden één keer gepubliceerd, terwijl er misschien wel tien medewerkers nodig zijn met hetzelfde profiel (bijvoorbeeld 'monteur elektrotechniek').

Aantal vacatures