kWh People
Windmolens met windenergie

Arbeidsmonitor 'Noodklok wegens krapte op arbeidsmarkt'

De voortgang van de energietransitie dreigt te stokken omdat er te weinig mensen zijn om het werk uit te voeren. Dat stelde Wim Voogd, programmaleider energietransitie bij Arcadis begin oktober in een manifest. Ook technologiebrancheclub FME luidde na publicatie van de Miljoenennota de noodklok. “De rek is er wel een beetje uit”, zegt directeur Koen Willems van kWh People, het bedrijf dat de data levert voor deze arbeidsmonitor.

De energietransitie is in gevaar, schreef FME in de reactie op de Miljoenennota. Voorzitter Theo Henrar sprak van een “gillend tekort aan technisch personeel”. De club concludeerde dat er in de Miljoenennota te weinig geld werd gereserveerd voor technisch onderwijs en voor arbeidsmarkthervormingen om zo de nood aan technische geschoold personeel te lenigen.

Lees hier het hele artikel. Bron: Energeia - 12 oktober 2021.

Energiebeurzen

In september was het weer mogelijk om beurzen te bezoeken. Wij zijn als standhouder aanwezig geweest bij Solar Solutions & Duurzaam Verwarmd en als bezoeker bij de Winddays. Het was fijn om oud-bekenden en nieuwe contacten in het echt te woord te kunnen staan. Mede hierdoor waren het zeer waardevolle dagen.

In 2022 staan de eerste beurzen al gepland. Wij zullen aanwezig zijn bij:

  • Sustainability Career Event  11 februari
  • Solar Solutions & Duurzaam Verwarmd  16-17-18 maart
  • HIER Opgewekt  19 maart

Noteer deze data alvast in je agenda!

Interim update

Ook in 2021 heeft de interim afdeling van kWh People zich weer steviger gepositioneerd binnen de energiesector. Lopende overeenkomsten werden verlengd en zowel aan Opdrachtgeverzijde als aan interim professional zijde werd het aantal samenwerkingen aanzienlijk uitgebreid. Met de komst van collega Esther worden de interne processen verder geoptimaliseerd, certificeringen behaald en zijn we klaar voor verdere professionalisering en groei van de interim afdeling.

Om deze ontwikkelingen vorm te kunnen geven zijn Daniel en Esther op zoek naar een enthousiaste collega met enige ervaring binnen de commerciële arbeidsbemiddeling. We komen dan ook graag in contact met mensen uit jullie netwerk voor wie dit interessant kan zijn.  

Nieuwe collega's

Er zijn drie nieuwe medewerkers gestart bij kWh People. Mylène Ragon is begonnen als Senior Recruiter Consultant. Mylène is sinds 2015 werkzaam in de duurzame energiesector. Haar kennis van de solarbranche komt bij kWh goed van pas en kan ze opnieuw doen waar ze het beste in is; het verbinden van mensen en zo bijdragen aan de energietransitie.

In mei is Esther Haerkens gestart in de rol van Backoffice Manager Interim. Zij ondersteunt onze collega Daniel in zijn werkzaamheden als Sr. Consultant Interim. Esther verzorgt de backoffice-taken en het contractmanagement voor de afdeling Interim, waarbij haar jarenlange werkervaring in de commerciële arbeidsbemiddeling goed van pas komt.

Op 1 oktober is Nina Engelhard gestart als Office Manager en heeft hiermee het stokje van Marieke Hermsen overgenomen. Voor Nina een nieuwe uitdaging binnen een sector die continue in beweging is. In deze dynamische omgeving voelt zij zich thuis. Marieke heeft de overstap gemaakt naar de rol van Recruitment Consultant.

kWh People heeft een zeer uitgebreid netwerk van professionals die de duurzame projecten tot een succes kunnen maken en wij zijn blij deze drie nieuwe medewerkers te mogen verwelkomen in ons team. Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar nog meer leuke collega's. We zoeken een:

Klik hier voor meer informatie over werken bij kWh People.


kWh People gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.