Afgelopen week zijn Marco ten Teije en Mylène Ragon namens kWh People aanwezig geweest bij 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝘀𝗼𝗹𝗮𝗿 in München. Het is de eerste keer dat ons solar team deze internationale beurs bezocht. Tijdens deze dagen ontmoeten wereldwijd toonaangevende zonne-energiebedrijven elkaar.

“Onze eerste indruk was dat wij beiden met onze mond open om ons heen keken. Wat is het immens groot en wat zijn er veel mensen aanwezig! Om ons heen hoor je verschillende talen en je hebt geen idee waar wij moesten beginnen”, vertelt Marco ten Teije. Het doel van Team Solar was om internationale organisaties te ontmoeten die binnen Nederland vertegenwoordiging zoeken en om bestaande relaties uit ons netwerk te bezoeken. Het bezoek leverde veel meer op dan vooraf verwacht.

Je staat in het hart van de internationale solar business. Dat voel je en dat zie je

Mylène Ragon: “Je legt op een andere manier contact als je relaties in het buitenland ontmoet. Zeker na al die jaren dat dit soort massa evenementen niet mogelijk waren, is het extra bijzonder om in het midden van de markt rond te lopen”. 

De vraag naar internationale verbinding zien onze consultants stijgen en was volgens bij elke Europese stand aanwezig. De vraag of kWh People ook specifieke kennis en netwerk heeft in andere landen dan de Benelux werd dan ook vaak gesteld. “Het geeft zeker stof tot nadenken. Het was nu de eerste keer dat wij in München aanwezig waren en voelen de bevestiging dat wij als bureau hier ook thuishoren”, vertelt Mylene. “Wij hebben naast opdrachtgevers en kandidaten weer nieuwe opdrachtgevers ontmoet. Wij komen terug met een volle agenda met afspraken en gesprekken die wij moeten opvolgen”.

InterSolar is bij uitstek de plek om relaties te ontmoeten. Volgens Marco is het bijzonder dat een relatief jonge markt zo snel en zo groot gegroeid is; de potentie is nog steeds enorm. De Nederlandse relaties van kWh People waren alom vertegenwoordigd. Nederland was het enige land naast Noorwegen dat een eigen paviljoen had op InterSolar. In deze stand waren verschillende start-ups of een afvaardiging van een innovatief bedrijf aanwezig om aan de hele wereld te laten zien wat er in Nederland gebeurd op het gebied van innovatie, energietransitie met een focus op solar energie.

Terug in Nederland is nu de focus op het opvolgen van afspraken. kWh People hoopt volgend jaar weer terug te keren naar München.

Relevante artikelen