Na ruim 33.000 kilometer in Afrika gereden te hebben, bleek het door de oorlog in Sudan helaas niet veilig genoeg om de expeditie voort te zetten over land. In Kenia hebben Renske en Maarten daarom moeten besluiten hun auto per vrachtschip te laten verschepen. Renske en Maarten zijn inmiddels aangekomen in Egypte waar zij zullen verblijven tot hun elektrische auto aangekomen is in Griekenland. In Kenia hebben ze het Hydropower Station Gitugu bezocht. Speciaal voor kWh People hebben zij een video gemaakt waarin zij dit initiatief toelichten.

Statistieken

  • Om de hoeveelheid geredde bomen te berekenen, hebben Renske en Maarten de hoeveelheid bespaarde CO2-uitstoot gedeeld door de hoeveelheid CO2 die een boom kan compenseren.
  • Hoewel de reis misschien in Europa is begonnen, is het doel om een rondje om Afrika te rijden. De gereden afstand in Afrika wordt berekend door de afstand in Europa af te trekken van de totale afstand!
  • Op de afbeelding zie je het totale percentage energie dat wordt gegenereerd door hun eigen zonnepanelen tijdens de expeditie in Afrika. Door te laden met zonne-energie zal de lijn omhoog gaan. Bij het opladen met een elektrische paal zal de lijn dalen.
  • Om de hoeveelheid CO2 te berekenen die zij hebben bespaard door met deze elektrische auto te rijden, hebben zij de hoeveelheid bespaarde liters omgezet in CO2-uitstoot.
  • De bespaarde hoeveelheden benzine in liters worden berekend door het aantal gereden kilometers om te zetten in liters. Vervolgens wordt bepaald hoeveel van deze liters door niet-hernieuwbare bronnen worden opgeladen en dit wordt van het totaalbedrag afgetrokken. De niet-hernieuwbare bronnen variĆ«ren per land, daarom wordt deze berekening uitgevoerd met het continent Afrika als referentie.
  • Terwijl Renske en Maarten elektrisch door Afrika rijden, houden zij bij hoeveel energie zij verbruiken tijdens hun reis. Deze berekening omvat het optellen van de totale energie verkregen uit drie bronnen: zonne-opladen, opladen via het stopcontact en energieregeneratie sinds hun aankomst in Afrika.

Waar gaan Renske en Maarten hierna naar toe?

Renske en Maarten vervolgen hun weg naar Griekenland en vanaf hier rijden ze terug naar Nederland. Na ruim 12 maanden reizen, verwachten zij dit jaar nog thuis te komen. Mis niks van de reis van 4x4ELECTRIC door ons te volgen op LinkedIn.

Relevante artikelen