Elk kwartaal sturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten met daarin updates over kWh People en relevantie berichten uit de (duurzame) energiesector. Hieronder vind je de nieuwsbrief van kwartaal 2 - 2022.

ARBEIDSMONITOR 'Aantal vacatures breekt record na record'

Wederom is het aantal vacatures hoger dan ooit eerder gemeten in Energeia's Arbeidsmonitor. “Het wordt een repeterende plaat”, zegt directeur Koen Willems van kWh People, het bedrijf dat de data levert voor de monitor. Zonnebedrijven zoeken naarstig naar monteurs.

Zonnebedrijf Enie zoekt honderd nieuwe medewerkers, liet het bedrijf weten bij aanvang van de campagne om die nieuwe “Enieanen” te vinden. Ook zonne-installatiebedrijf Zonneplan, nieuwkomer in het vacature-overzicht van kWh People en Energeia, heeft behoefte aan 76 nieuwe medewerkers. Alfen, Zelfstroom, SolarClarity zoeken ook twintig of meer collega's. Sungevity en Solarfields hebben er 'maar' veertien of vijftien nodig.

Lees hier het hele artikel. Bron: Energeia - 3 mei 2022.

Terugblik Solar Solutions

Solar Solutions blijft een prominente plek op onze agenda houden. Het zijn drie dagen vol waardevolle gesprekken, spontane ontmoetingen en zicht krijgen op waar de solarmarkt op dit moment staat. Als werving- en selectiespecialist is kWh People al jaren aanwezig op de beurs in Vijfhuizen. Dit jaar waren er maar liefst negen consultants ter plaatse om in contact te komen met opdrachtgevers en kandidaten.

“Het zijn dagen waarop je letterlijk de energie van de markt voelt”, vertelt senior consultant solar Mylène Ragon. De opdrachtgevers van kWh People zijn ruim vertegenwoordigd op de beurs met grote stands. Daarnaast komen geïnteresseerde partijen ook dagelijks een kijkje nemen naar de nieuwe innovaties of om nieuwe contacten te leggen. Koen Willems, oprichter kWh People: “Het is letterlijk een marktplaats waar deals worden gemaakt, nieuwe samenwerkingen ontstaan en kennis wordt gedeeld. Het is dan ook voor ons een essentiële plek om met zoveel consultants aanwezig te zijn”.

Lees het hele artikel hier.

kWh People blijft groeien

In de afgelopen maanden hebben wij aantal collega's mogen verwelkomen. We zijn erg blij met de komst van Karen, Sophia, Sam en Freek. Inmiddels bestaat ons team uit 17 gemotiveerde collega's maar we blijven groeien. Momenteel zijn wij nog op zoek naar een;

"Het fijne aan werken bij kWh People is de vrijheid. Je wordt ondersteund in alles wat je nodig hebt om te ontwikkelen en om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast krijg je het vertrouwen om een manier van werken aan te nemen die dicht bij jezelf staat"- Marco ten Teije | Recruitment Consultant
"De flexibiliteit die kWh biedt is voor mij als student een enorme toevoeging. Daarnaast geeft het mij de mogelijkheid om binnen een gezellig en gemotiveerd team kennis te maken met het bedrijfsleven en waardevolle skills op te doen die ik na mijn studie ongetwijfeld nog regelmatig kan inzetten" - Bobbie Peters | Recruiter

We zitten in een prachtig kantoor met uitzicht over rivier de Waal aan de rand van het centrum van Nijmegen. In een team van gedreven en betrokken collega's werken wij dagelijks aan zeer uiteenlopende en uitdagende vraagstukken. Maar er is meer dan werk alleen. Bij ons heerst een informele sfeer en wij hebben elke dag een gezamenlijke lunch. Gezelligheid is voor ons net zo belangrijk als succes. 

Hiernaast bieden wij een goede balans tussen werk en privé en thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Klinkt dit als iets voor jou? Neem dan snel contact op!

Relevante artikelen