Vol trots nam het team van kWh People eind januari de certificaten in ontvangst uit handen van PHOE. De medewerkers hebben nu de opleiding Duurzame Energie voltooid en zijn in het bezit van een certificaat. Samen met Marcella van Harn, Léon Kuipers en Carel Bleijenberg, die via kWh People deze opleiding hebben gevolgd, is op feestelijke wijze de trainingen afgesloten.

“Met deze specialisatie helpt kWh People nog beter onze werkgevers en de werkzoekenden binnen de energiesector”, vertelt Koen Willems, directeur van kWh People opgetogen.

In totaal zijn er negen lesdagen van de Post HBO opleiding Duurzame Energie gevolgd bij de PHOE. PHOE is een gerenommeerde opleider in de duurzame energiesector. Een aantal van deze lesdagen zijn op locatie gevolgd, zoals Windpark Nijmegen Betuwe in Nijmegen de Bio Energie Centrale in Cuijk.  De trainingen waren gericht op verschillende thema’s zoals zonne- en windenergie, waterstof of subsidies

Ik kan nu echt wat vertellen over bijvoorbeeld aquathermie of waterpompen. De verdieping en kennis van deze technieken zal van toepassing komen in al onze gesprekken

Marco ten Teije, Recruitment Consultant bij kWh People

Voor kWh People zorgt deze opleiding juist voor een verdere specialisatie als arbeidsmiddelaar binnen de duurzame energiesector. De consultants worden nu breed geïnformeerd over verschillende duurzame energietechnieken. Dit helpt in de zoektocht naar kandidaten binnen een specifiek werkveld, maar zorgt ook dat zij de vragen vanuit opdrachtgevers beter kunnen beantwoorden.