Met trots kunnen wij vertellen partner te zijn van de Traianus Regatta van NSRV Phocas! De Traianus Regatta is een Nijmeegse competitieroeiwedstrijd op loopafstand van het kWh-kantoor, namelijk op de Spiegelwaal. Er wordt eerst een 2 km achtervolgingsrace verroeid en daarna een 450 m boord-aan-boordwedstrijd. De wedstrijd wordt georganiseerd op prachtig water en daardoor voelt de commissie zich verantwoordelijk om goed om te gaat met de omgeving en breder: het klimaat. Mede door kWh People als partner, zijn ze als organisatie in staat om de Traianus Regatta verder te verduurzamen. Een mooie kernwaarde waar wij volledig achter staan.

N.S.R.V. Phocas en kWh People zijn al jaren met elkaar verbonden door dat leden van deze studentenvereniging naast hun studie werkzaam zijn (geweest) bij ons. Op dit moment is Teun Sprukkelhorst werkzaam als Recruiter en Mats van Doodewaard als Finance Administrator. Mats heeft een jaar in het bestuur van N.S.R.V. Phocas gezeten als Commissaris Pand & Nieuwbouw. Hij hield zich toen voornamelijk bezig met het nieuwbouwproject van verschillende watersportverenigingen aan de Spiegelwaal en met de financiën van de sociëteit. Op dit moment heeft Mats een adviserende rol binnen de vereniging en is nauw betrokken bij de organisatie van de Traianus Regatta.

'Ondanks onze moeilijke locatie, zonder basisfaciliteiten, hebben wij grote stappen kunnen zetten in het klimaatvriendelijk maken van de Traianus Regatta. Dit doen wij door afvalscheiding, het gebruiken van zelfvoorzienende zonne-aggregaat voor de energielevering, gebruik van herbruikbare munten en door het gebruiken van minder papier' vertelt Mats. 'Wij vragen alle deelnemers en bezoekers actief mee te helpen het evenement duurzaam te maken en te houden, ons motto is 'Samen groen!'. 

Phocas gaat naast duurzame, graag lokale samenwerkingen aan. Het voelde voor Mats dan ook als een logische stap om in gesprek te gaan met Koen Willems, directeur kWh People. 'De energiesector is een enerverende branche met mooie kansen en complexe uitdagingen. Vraagstukken als verduurzaming en innovatie staan hierin centraal. Bij kWh People werken wij dagelijks aan deze vraagstukken en we dragen daarmee actief bij aan de energietransitie. Een studentenvereniging dat zich inzet om een volledig duurzaam event te organiseren moedigen wij graag aan', aldus Koen Willems. 

De Traianus Regatta vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 april. Het belooft een mooie dag te worden!

Relevante artikelen