Wil jij graag actief bijdragen een duurzame toekomst en denk je er over na om een overstap te maken naar de energiesector? Voor veel van onze vacatures is ervaring in de energie een pre. Wij delen graag een aantal tips om de overstap te kunnen maken naar deze dynamische sector.

Een betekenisvolle carriere waar je voldoening en energie uit haalt

BetekenisBaan helpt professionals richting een betekenisvolle loopbaan. Dat doen we door 1:1 begeleiding, groepsprogramma’s en bedrijfstrainingen waarin je bewuster wordt van de impact die je wilt maken, van wie je bent en van wat je belangrijk vindt. Zo kies je vervolgens voor een loopbaan die bij je past én goed is voor de wereld. 

PHOE is hét centrum voor energieopleidingen in Nederland en biedt erkende Post-HBO opleidingen aan op energiegebied

Professionals op energiegebied zijn hard nodig. Er is steeds meer behoefte aan goede vakmensen met de juiste kennis en skills. Daarom verzorgt PHOE (al 35 jaar) opleidingen voor medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, netbeheerders, omgevingsdiensten en ieder ander die met de energietransitie te maken heeft. PHOE biedt de volgende opleidingen aan: Advieskunde, Duurzame Energie, Introductie Energiekunde en Energieconsulent.

Talent voor Transitie verbindt startende energieprofessionals met ambitieuze organisaties

De energietransitie kan sneller. Wij bouwen met het vermogen van de nieuwe generatie. Nieuwe ideeën, energie, gedrevenheid en realisatiekracht is waar de toekomst om vraagt. Talent voor Transitie biedt talent van nu een vliegende start voor de energie van morgen.

Word lid van een energiecoöperatie in jouw buurt

Energie Samen is de landelijke koepel en belangenorganisatie van energiecoöperaties. Een energiecoöperatie is een groep bewoners of ondernemers die samen hun stad of dorp willen verduurzamen. Vanuit de coöperatie wekken ze hun eigen duurzame energie op, realiseren ze een warmtenet of gaan ze met de buurt aan de slag met energiebesparing.

Wil je bijdragen aan collectieve lokale duurzame energie- en warmteprojecten? Wil je actief aan de slag met lokale duurzame energie- en warmteprojecten? Sluit je dan aan bij een energiecoöperatie bij jou in de buurt. In bijna elke gemeente is er wel één te vinden. Via Energie Samen vind je de energiecoöperatie waar jij terecht kunt! 

Wil jij alles weten over de wereld van solar?

Leer via deze cursus het reilen en zeilen van de solarmarkt, de laatste marktontwikkelingen, wie de belangrijkste spelers zijn, wat de technologische innovaties en toepassingen zijn en niet in de laatste plaats de werking en de belangrijkste uitdagingen van PV-modules.

De warmtetransitie succesvol vormgeven. Doe je mee?

Nu al werken duizenden professionals vanuit allerlei disciplines samen aan de warmtetransitie. Om deze missie succesvol te volbrengen, zijn steeds meer mensen nodig. Mensen met kennis van zaken én het vermogen om veranderingen te realiseren met draagvlak van de omgeving. Het Nederlands Instituut voor Warmetransitie (NIWT) biedt opleidingen en cursussen aan zodat er meer professionals aan de slag kunnen in dit werkveld.

Hét loopbaanadviesbureau voor de duurzame arbeidsmarkt

Sustainable Talent gelooft in de kracht van talenten. Onze missie is om deze talenten op de juiste plek te krijgen en daarmee de transitie naar duurzaamheid te versnellen. We doen dit door professionals te leren hoe ze zich beter kunnen positioneren én profileren binnen de duurzame arbeidsmarkt door middel van training en coaching.

Relevante artikelen