PHOE is hét centrum voor energieopleidingen in Nederland en biedt erkende Post-HBO opleidingen aan op energiegebied.
Professionals op energiegebied zijn hard nodig. Er is steeds meer behoefte aan goede vakmensen met de juiste kennis en skills. Daarom verzorgt PHOE (al 35 jaar) opleidingen voor medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, netbeheerders, omgevingsdiensten en ieder ander die met de energietransitie te maken heeft. PHOE biedt de volgende opleidingen aan: Advieskunde, Duurzame Energie, Introductie Energiekunde en Energieconsulent.
Talent voor Transitie verbindt startende energieprofessionals met ambitieuze organisaties
De energietransitie kan sneller. Wij bouwen met het vermogen van de nieuwe generatie. Nieuwe ideeën, energie, gedrevenheid en realisatiekracht is waar de toekomst om vraagt. Talent voor Transitie biedt talent van nu een vliegende start voor de energie van morgen.
Wil jij alles weten over de wereld van solar?
Leer via deze cursus het reilen en zeilen van de solarmarkt, de laatste marktontwikkelingen, wie de belangrijkste spelers zijn, wat de technologische innovaties en toepassingen zijn en niet in de laatste plaats de werking en de belangrijkste uitdagingen van PV-modules.
De warmtetransitie succesvol vormgeven. Doe je mee?
Nu al werken duizenden professionals vanuit allerlei disciplines samen aan de warmtetransitie. Om deze missie succesvol te volbrengen, zijn steeds meer mensen nodig. Mensen met kennis van zaken én het vermogen om veranderingen te realiseren met draagvlak van de omgeving. Het Nederlands Instituut voor Warmetransitie (NIWT) biedt opleidingen en cursussen aan zodat er meer professionals aan de slag kunnen in dit werkveld.
Hét loopbaanadviesbureau voor de duurzame arbeidsmarkt
Sustainable Talent gelooft in de kracht van talenten. Onze missie is om deze talenten op de juiste plek te krijgen en daarmee de transitie naar duurzaamheid te versnellen. We doen dit door professionals te leren hoe ze zich beter kunnen positioneren én profileren binnen de duurzame arbeidsmarkt door middel van training en coaching.
STAP-budget voor scholing en ontwikkeling
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kan deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het geld uit het STAP-budget kan je een opleiding, training of cursus volgen. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heb je meer kansen om je baan te houden of om een nieuwe baan in bijvoorbeeld de energiesector te vinden.
STAP-budget aanvragen
Je kan als werkende of werkzoekende het STAP-budget aanvragen via deze website. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan.
Klik hier voor de overige voorwaarden en meer informatie over het STAP-budget naar.