kWh People staat met een groot netwerk in de energiewereld al jaren sterk in het veld. In september 2023 viert kWh People het vijftienjarig bestaan. Welke mijlpalen viert het team in al die jaren? En met welke visie kijkt oprichter en directeur Koen Willems de toekomst in?

Samen met mooie spelers in energie, duurzaamheid en circulariteit streeft kWh People hetzelfde doel na. Dat is: goede mensen vinden of een goede baan of opdracht. Sinds het begin van kWh People in 2008 gaat het team voor de beste match. Aan de ene kant levert opdrachtgevers dit onder meer een snellere inzetbaarheid en productiviteit van professionals op. Van mensen die in het algemeen ook langer aan de organisatie verbonden blijven. Aan de andere kant komen kandidaten en interim-professionals via kWh People sneller te weten welk bedrijf of opdracht interessant voor ze is.

kWh People bestaat vijftien jaar. Wat is jullie sterke eigenschap?

Koen Willems: “Dat we een groot en landelijk netwerk in de energiemarkt hebben en daarmee veel kennis van de ontwikkelingen. Zolang dat we al bestaan, zijn we een bureau dat voor een lange samenwerking gaat. Wij zien bijvoorbeeld starters hun carrière bij ons beginnen en professionals, die we leren kennen als kandidaat, jaren later bij ons terugkomen in de rol van opdrachtgever. Dat we een relevante schakel zijn in de Nederlandse energiemarkt, daar zijn we trots op.

Daarnaast ben ik als oprichter ontzettend blij met het team dat we nu hebben. We zijn nu met meer dan twintig teamleden die veel kennis en ervaring met zich meebrengen. We werken met ervaren consultants met ieder hun eigen specialisme in een segment van de energiemarkt. Ik ben alleen begonnen maar het team maakt kWh People sterk en draait nu het bedrijf. Ook gezien de groei die we hebben doorgemaakt is dat een ontzettend goede ontwikkeling.”

Welke rol pakt kWh People in de huidige markt?

“Een van de grootste remmen in de energietransitie is het gebrek aan goede mensen om de veranderingen uit te voeren. Daarom bellen opdrachtgevers ons. Wij zijn een kennis- en netwerkbureau dat de markt goed kent en op zoek gaat naar de beste kandidaat in de huidige omstandigheid. Tegelijkertijd kan die beste kandidaat ook iemand zijn die niet precies de juiste ervaring heeft.

Stel een opdrachtgever zoekt een projectontwikkelaar zonne-energie. Met de juiste competenties en persoonlijkheidskenmerken kan iemand die kennis heeft opgedaan bij een installatiebedrijf van zonnepanelen voor de lokale markt ook geschikt zijn. Ons team snapt de markt en kijkt daarom breder naar de invulling van een vacature.”

Koen, hoe begon jouw avontuur als oprichter van kWh People?

“Ik ben van nature een netwerker. Vroeger werkte ik zelf in de energiesector. Voor kWh People werkte ik lange tijd bij Engie en bij Nuon als interimmer.  Ik wilde graag zelf ondernemen maar ik wist nog niet dat ik iets met werving in de energiewereld ging doen. Achteraf gezien is het voor mij wel een logische resultante.

De ontwikkelingen in de sector zijn zo boeiend en met ons werk sta je daar middenin.

Ons team krijgt via opdrachten een heel goed beeld van wat er speelt en wat de ontwikkelingen zijn. In gesprek met mensen horen we over wat ze doen en gedaan hebben, over wat goed gaat en waar ze tegenaan lopen en waar kansen zijn. Er is gewoon heel veel te doen in de energiewereld. Daarom leggen wij 100% focus op energie. Wij helpen ruim 150 professionals per jaar aan een nieuwe uitdaging in de sector en werken voor overheden, utilities, consultancy- en ingenieursbureaus, grootverbruikers en overige organisaties actief in de energiebranche. Ook groeit het aantal interimmers met wie we werken. Op dit moment zijn er circa vijftig interim-professionals via kWh People aan de slag bij onze opdrachtgevers.”

Wat zijn de mijlpalen van de afgelopen vijftien jaar?

“Dat zijn er een heleboel! Wij zijn een team dat ervan houdt om heel veel te vieren. Wat ik me nog goed herinner was onze eerste deelname met eigen stand aan de Vakbeurs Energie in 2010. Sindsdien zijn wij het enige bureau dat op dit soort beurzen aanwezig is. Dat directe contact met organisaties en professionals in de energiewereld vinden we super.

Daarnaast lopen we er als team niet te koop mee, maar we werden in 2022 door het Financieel Dagblad uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen Award is toch wel een erkenning voor het gezonde bedrijf dat we altijd zijn geweest.

Tot slot worden we als team elke dag nog blij van onze verhuizing van de Fransestraat naar de Dokstraat aan de Handelskade aan de Waal. Er zit ook nog een extra uitbreiding van ons nieuwe kantoor aan te komen. Over mijlpalen gesproken! Wij genieten elke dag van het uitzicht op de rivier. Kom ons een keertje bezoeken op onze nieuwe plek langs de Waal. Je bent van harte welkom.”

Relevante artikelen